Fondacija Ana i Vlade Divac uz podršku Balkanskog fonda za demokratiju, Nemačkog Maršalovog Fonda (SAD) i Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), podržala je projekt naše Kancelarije Stvarnost tišine pod nazivom "Tiče nas se". Reč je o trećem krugu konkursa "Solidarnost pre svega" za pomoć zajednicama u iskazivanju građanske solidarnosti tokom krize u Srbiji izazvane korona virusom.

Na konkurs je stiglo 186 prijava lokalnih udruženja, neformalnih aktivističkih grupa i medija, a njih 17 je dobilo priliku da realizuje svoje ideje. Kako se ističe u obrazloženju odluke o dodeli pomoći, stvaraju se preduslovi za realizaciju već započetih ali i novih inicijativa koje imaju značajan uticaj na zajednicu da se odgovorno i solidarno suoči sa krizom.
Kancelarija Stvarnost tišine će u narednih nekoliko meseci pripremati video materijale u kojima će na znakovni jezik biti predstavljeni Zakon o sprečavanju nasilja u porodici i Zakon o besplatnoj pravnoj pomoći. Takođe će na sajtu Stvarnost tišine biti obrađivane i druge teme koje u prvi plan postavljuju "Solidarnost pre svega".